vineri, 25 octombrie 2013

Top 10 - Cele mai înfricoșătoare locuri de pe Terra

   Omul, de la apariţia sa pe Pământ, şi-a exercitat calităţile sale creatoare,  de voie, de nevoie. Înzestrată cu raţiune şi inventivitate, fiinţa superioară şi-a creat ambientul necesar, fie că a fost vorba de confortul habitatutului (individual sau de grup), fie de locaţii ce au avut utilitate ritualică. Toate acestea au însemnat de-a lungul istoriei evoluţie. Asta până în momentul în care era tehnologică a intrat într-un oarecare conflict de percepţie, de înţelegere şi, de ce nu?, de acceptare. Că au fost bune, frumoase sau, dimpotrivă, urâte şi aparent fără sens nu am eu căderea de a judeca, însă, pe diverse canale mass media, apar diverse clasamente şi statistici, care, pe bază de voturi interactive, ierarhizează tot felul de "cel mai ce şi cea mai cea". 
   Un astfel de Top se referă la cele mai înfricoşătoare zece locuri ale planetei. Personal am niscavai îndoieli că tocmai acestea ar fi cele mai terifiante realizări ale omului, dar, pentru că n-am alte argumente, le iau ca atare şi le pun la dispoziţia voastră.

10. Muzeul de Istorie Medicală Mütter - SUA



   A fost fondat în anul 1858, în oraşul Philadelphia din statul american Pennsylvania, de către medicul Thomas Dent Mütter, pentru a-i iniţia pe studenţii şcolilor de medicină în tainele anatomiei umane şi ale anomaliilor pe care aceasta le poate manifesta. Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale şi al exponatelor biologice. Instituţia este cunoscută mai ales pentru vasta sa colecţie de cranii, dar prezintă şi numeroase elemente biologice unice. Între acestea, cadavrul unei femei transformată în leşie în pământul în care a fost îngropată, gemenii siamezi ce împart acelaşi ficat sau acelaşi craniu, scheletul unui copil cu două capete şi multe alte exponate hidoase.

9. Laguna Truk - Micronesia



    O mare parte din fosta flotă aviatică japoneză zace în prezent în adâncurile Lagunei Truk, din Micronezia, aflată în oceanul Pacific, la sud-est de Arhipelagul Hawaii. Fundul acestei lagune, pe care Jacques Yves Cousteau a explorat-o în 1971, este acoperit aproape în întregime de epave ale vaselor de război scufundate în anul 1944, la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial. Laguna a devenit o mare atracţie pentru scafandri, deşi mulţi se tem de posibila influenţă nefastă a spiritelor echipajelor care nu şi-au părăsit niciodată posturile de luptă. Recifuri de corali au crescut în jurul distrugătoarelor şi al aeronavelor, însă mulţi scufundători nu se mai întorc la suprafaţă din aventurările lor subacvatice întreprinse pentru explorarea acestora.

8. Piaţa de vrăjitorie din Sonora - Mexic


   Vrăjitoarele din Sonora stau ca nişte stranii statui de piatră şi aşteaptă răbdătoare în micile lor dughene din piatră mexicană, veşnic înconjurate de un aer sumbru. Atunci când nu meditează taciturn, îşi promovează cu pricepere marfa şi harul, făgăduindu-le clienţilor entuziaşti şi creduli că îi pot scăpa de sărăcie sau de infidelitatea partenerilor de viaţă, contra a numai 10 dolari. Piaţa este zilnic deschisă pentru pelerinii din Mexic, dar şi pentru turiştii străini, care vin în Sonora special pentru a afla mici amănunte referitoare la viitorul lor. Oricine poate cumpăra de aici statuete blestemate, poţiuni misterioase, sânge de reptilă sau păsări-colibri mumificate pentru a-şi stimula norocul.

7. Insula Paştelui - Chile



   Insula Paştelui reprezintă unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Deşi se află în Oceanul Pacific, la 4.200 de kilometri depărtare de statul sud-american Chile, este considerată teritoriu al acestuia. Insula este cel mai bine cunoscută pentru Moai, statuile sale uriaşe sculptate în piatră, cu un aspect misterios şi cu priviri îndreptate simbolic spre cer, spre ocean sau spre anumite obiective de pe insulă. Nimeni nu ştie cu exactitate cine le sunt autorii, care a fost soarta lor şi pentru ce au sculptat masivele statui. Niciun locuitor al insulei nu posedă cunoaşterea artei prelucrării lor şi nimeni nu poate explica felul în care a fost posibilă crearea acestor coloşi din piatră, înalţi de până la 20 metri şi grei de până la 90 tone. Mai mult de atât, după cioplirea statuilor în apropierea carierei de unde erau extraşi monoliţii, uriaşele corpuri erau transportate pe distanţe de până la 20 de kilometri de la sursă, lucru de nerealizat astăzi.

6. Mlaştina Manchac, Louisiana - SUA


   Mlaştina Manchac, situată în statul american Louisiana, în apropierea oraşului New Orleans, mai este cunoscută şi sub denumirea de “mlaştina fantomelor”. În împrejurimi circulă convingerea conform căreia această mlaştină sinistră a fost blestemată de o adeptă cu rang înalt a cultului voodoo, la începutul anilor ’20 ai secolului trecut, atunci când localnicii au întemniţat-o sub acuzaţia de vrăjitorie. Trei mici sate aflate în apropierea mlaştinii au fost rase de pe faţa pământului în urma unui uragan, ce a măturat totul în cale la scurt timp după presupusul descântec al femeii. În prezent, locul este izolat, are un aspect sinistru şi prezintă o încărcătură stranie pentru toţi cei care îl vizitează.

5. Catacombele Parisului - Franţa



   Catacombele Parisului, sau Catacombes de Paris, reprezintă un faimos osuar subteran, amplasat sub capitala Franţei. Pereţii lungilor coridoare subpământene sunt înţesaţi de cranii şi oase. Aerul este extrem de uscat şi transportă o uşoară “aromă” de descompunere. Abia atunci când pătrunzi în catacombele de sub Paris, începi să înţelegi de ce autori de renume mondial, precum Victor Hugo şi Anne Rice, au tratat în celebrele lor romane subiectul acestor temniţe. Galeriile de oase structurate pe trei niveluri se întind pe o distanţă de aproximativ 187 de kilometri pe dedesubtul întregului oraş, dar numai o mică parte este disponibilă spre vizitare publicului larg. Se spune chiar că legendara poliţie subterană patrulează aceste catacombe, deşi legiunile de zombi şi vampiri par a fi mai potrivite decorului.

4. Casa Winchester din San Jose, California - SUA


   Misterioasa casă Winchester este atât o construcţie colosală, cât şi căminul mai multor mituri şi controverse. Se pare că o ghicitoare i-a spus cândva lui Sarah Winchester, moştenitoarea unei companii producătoare de arme, că va fi bântuită de fantome pentru tot restul vieţii sale, aşa încât va trebui să plece din localitatea natală, Connecticut, şi să călătorească spre vest, unde va avea să construiască o casă foarte mare, a cărei ridicare să dureze pe toată durata vieţii femeii. Construirea casei a început în San Jose în anul 1884 şi nu a încetat timp de 38 de ani, atât cât a mai trăit Sarah. În prezent, clădirea este locuită de fantomele nebuniei sale: scări care duc spre tavane, uşi în mijlocul pereţilor, candelabre uriaşe şi cârlige înfipte în grinzi. Din pricina decorului sumbru, chiar şi cei sceptici cu privire la fenomenul poltergeist susţin că au auzit sau au văzut lucruri ciudate în timpul vizitelor făcute în casa Winchester.

3. Domeniul lui Mary King, Edinburgh - Scoţia




   Este vorba despre câteva străzi cu trecut sumbru, ascunse în Vechiul Oraş medieval al Edinburgh-ului, din Scoţia. Acest loc, unde victime ale ciumei au fost lăsate să moară în secolul al XVII-lea, este cunoscut pentru pronunţatul fenomen poltergeist, care se manifestă în limitele teritoriului său. Turiştii care vizitează bizara locaţie susţin ca o entitate invizibilă îi atinge în mod sesizabil. Localnicii cunosc bine fenomenul şi susţin că vinovată ar fi fantoma unei fete pe nume Annie, ai cărei părinţi au plecat din oraş în anul 1645, lăsând-o pradă ciumei. O mare clădire a fost construită pe “Domeniul lui Mary King” cu o sută de ani mai târziu, iar de atunci locul este bântuit de stafia acestei fete. Spaţiul s-a deschis pentru turişti în 2003

2. Abaţia din Thelema, Sicilia - Italia





   Este vorba despre un mic stabiliment fondat în anul 1920, în Sicilia, de către infamul ocultist Aleister Crowley şi folosit de acesta pe post de templu pentru organizarea unor ritualuri păgâne. Numele a fost inspirat din satira Gargantua şi Pantagruel, a lui Francois Rabelais, unde un loc cu acelaşi nume era descris ca fiind un centru de promovare a existenţei independente de religie şi reguli, ghidându-se în schimb după legea liberului arbitru şi a plăcerii individului. Crowley a vrut să facă din Abbey o şcoală de magie, de practici ritualice de adoraţie a soarelui, dar şi de muncă fizică. În jurul creaţiei sale au început însă să planeze suspiciuni şi acuzaţii ce vizau orgiile sexuale, sacrificiile sataniste de animale şi de copii, consumul de droguri şi mutilarea. Clădirea există şi astăzi, dar se află într-o stare precară, fiind total dezafectată şi concentrând în jurul său o energie grea şi cu rezonanţe malefice.

1. Prypiat - Ucraina




  Prypiat este un oraş părăsit din Ucraina nordică, în regiunea Kiev, în apropiere de frontiera cu Belarus. Oraşul a fost abandonat în anul 1986 din cauza calamităţii nucleare de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, care se află la 14,5 km spre nord-vest de localitate. La data de 26 aprilie 1986, ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei a explodat şi toţi locuitori permanenţi ai oraşului şi împrejurimilor acestuia au fost evacuaţi pentru că nivelul de radiaţie în aria respectivă devenise extrem de periculos. Chiar dacă oraşul este în principal nelocuit, câţiva oameni trăiesc încă acolo. O mică parte a oraşului a fost restaurată, iar acum acolo trăieşte o populaţie de aproximativ 2.000 locuitori, inclusiv vizitatori şi turişti. Casele ocupate nu sunt diferite faţă de cele nelocuite, însă pe ele se află scrieri care declară că „proprietarul acestei case trăieşte aici”.

Sursa: Descoperă.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.