luni, 8 aprilie 2013

TOP 7 - Cele mai distractive aeroporturi



Din ce în ce mai multe aeroporturi internţționale se întrec în a le oferi clienţilor modalităţi distractive de petrecere a timpului de aşteptare a unui zbor.

De la concerte, la expoziţii de artă contemporană sau de la cinematografe IMAX la patinoare, toate pot fi găsite în aeroporturi aflate pe punctul de a deveni destinaţii turistice. Jurnaliştii de la CNN au realizat recent un top 7 al celor mai mari şi mai aglomerate aeroporturi din lume care oferă în acelaşi timp opţiuni de relaxare şi distracţie.

 Singapore


   Considerat aeroportul cu cele mai bune servicii din Asia de sud-est, Changi din Singapore este şi unul dintre primele aeroporturi din lume care a pus în aplicare conceptul de „airport entertainment”. A fost printre primele care a introdus internetul WiFi gratuit, iar aici funcţionează încă din anii ’90 o zonă de piscină şi jacuzzi pentru clienţi. Printre dotările introduse în ultimii ani se numără o galerie de arta interactivă şi un tobogan pentru copii. Pentru pasagerii care au cel puţin cinci ore până la următorul zbor, aeroportul oferă şi un tur gratuit al oraşului.
 
 Nashville


   Considerat de unii „leagănul muzici americane”, Nashville are şi un aeroport pe măsură. Trecutul muzical al oraşului este readus în atenţia pasagerilor prin intermediul unor concerte de muzică country, jazz sau rock. Aeroportul dispune de 4 scene, unde se ţin în jur de 100 de concerte gratuite anual.
 
 San Francisco
 
 
   Chiar dacă galeriile de artă sunt astăzi destul de răspândite printre aeroporturile lumii, Aeroportul Internaţional din San Francisco, oferă astfel de „servicii” încă de acum 30 de ani. Muzeul aeroportului, inaugurat în 1980, este alcătuit din 20 de galerii de artă, întinse de-a lungul a 4 terminale, şi continuă să găzduiască expoziţii abordând o gamă largă de teme şi domenii (de la ceramică la fotografii).
 
 Seoul

 
   Situat la periferia oraşului Seul (Coreea de Sud), aeroportul Incheon este cunoscut drept unul dintre aeroporturile internaţionale care oferă servicii de calitate superioară. A fost chiar desemnat de Airports Council International, adică aeroportul cu cele mai bune servicii din lume, timp de şapte ani consecutiv. Printre factorii care au contribuit la succesul său se numără şi gama largă de facilităţi pe care le oferă pasagerilor în aşteptare. În afară de faptul că pot patina, merge la cazino, spa sau saună, clienţii au posibilitatea chiar de a participa la o partidă ce golf pe terenul aeroportului.
 
Munchen 
 

 
   Faimos pentru Oktoberfest, Munchenul încearcă să surprindă ceva din festivalul berii inclusiv în cadrul aeroportului care îl deserveşte. Airbau, o taverna în stil bavarez, cu propria berărie şi terasă (tradiţionala Biergarten) funcţionează în cadrul terminalului 1 al aeroportului. Ca la orice Oktoberfest, muzica germană este nelipsită.
 
 Sydney

 
   Plantele sunt un element decorativ des întâlnit în majoritatea aeroporturilor, însă Aeroportul Internaţional din Sydney (SIA) duce decorul natural la un alt nivel. Aici este amplasată o grădină verticală înaltă de 30 de metri, care cuprinde 8.400 de plante. Ea face parte din restaurantul aeroportului, dar şi din camerele salonului spa. Pentru cei care vor să lucreze în timpul dintre două zboruri, tot la SIA există o bibliotecă şi un „business center”.
 
Hong Kong

 
   Singurul cinema IMAX din lume amplasat în cadrul unui aeroport şi, în acelaşi timp, cel mai mare cinematograf din China este găzduit de Aeroportul Internaţional din Hong Kong. Pe ecranul gigant (13,8 metri înălţime şi 22,4 lungime) sunt rulate filme din iunie anul trecut, cinematograful fiind accesibil atât pasagerilor, cât şi celor care locuiesc în Hong Kong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.